Welke verschillende versies van Rex Dangervest figuurtjes bestaan er?

Wie is Rex Dangervest?

Eerste dingen eerst. Wie is Rex Dangervest? Rex Dangervest is een toekomstige versie van Emmet. Het is een versie van Emmet die veel te lang onder de wasmachine doorbracht terwijl zijn vrienden plezier hebben in het Systar systeem (zonder hem te redden). Hij wordt bitter en verandert in een tegengesteld karakter van Emmet. Hij wordt cool en moedig en alles wat hij denkt dat Lucy wil dat hij is, maar hij wordt ook wraakzuchtig, haatdragend en arrogant.

Wanneer hij eindelijk ontsnapt vanonder de wasmachine, bouwt hij een tijdmachine, vult die met een Velociraptor team en gaat terug in de tijd om de originele Emmet te redden van zijn crash in het asteroïde veld. Hij wil zijn vroegere vrienden straffen voor het hebben van al dat plezier in het Systar systeem (en er niet aan denken om hem te redden). Hij is van plan om de originele Emmet te gebruiken om de Ourmamageddon te veroorzaken en dus eigenlijk de LEGO speelwereld te vernietigen. Dit gebeurt uiteindelijk niet omdat Emmet beseft dat hij niet wil worden zoals Rex. Hierdoor wordt de tijdlijn opnieuw gewijzigd. en dit doet Rex Dangervest verdwijnen in heuse back-to-the-future stijl.

Welke zijn de beschikbare figuurtjes?

In het begin van 2019 LEGO gemaakt 5 verschillende versies van Rex Dangervest. Hoewel Rex Dangervest de slechterik van de film blijkt te zijn, is het personage toch sympathiek en grappig en de Minifiguurtjes zijn zeer aantrekkelijk.

Het eerste Minifiguurtje verschijnt in zowel LEGO set 70835 Rex ‘ Rexplorer en LEGO set 70826 Rex-Treme OffRoader. De Rex heeft een dubbelzijdig hoofd. De ene kant toont Rex glimlachend. De andere kant heeft hem boos zijn tanden tonend.

Rex Dangervest – boos met tanden

De tweede Rex Dangervest Minifiguur komt uit polybag 30460 Rex Plantimal Ambush polyester zak. Het heeft een soortgelijke outfit, maar een andere dubbelzijdige hoofd. Dit hoofd heeft de typische arrogante en zelfverzekerde Rex Dangervest glimlach. De andere kant heeft een boze blik en toont minder tanden.

Het derde Minifiguurtje is de Rex Dangervest in zijn ruimtepak op weg om Emmet van een botsing in het asteroïden veld te redden. Het verschijnt in LEGO set 70831 Emmet droom – en redding huis. Rex heeft hetzelfde hoofd als het bovenstaande Minifiguurtje maar nu heeft de figuur een cool ruimtepak. De set 70831 bevat ook de typische Rex haar.

Rex Dangervest Minifiguur ruimtepak met haar en helm
Rex Dangervest Minifiguur ruimtepak met haar – voorkant
Rex Dangervest Minifigure met helm op
Rex Dangervest Minifiguur met stuwraketten
Rex Dangervest Minifiguur met haar op
Rex Dangervest Minifigure achter aanzicht

Het vierde LEGO Minifiguurtje is uit de LEGO Movie 2 – Collectable Minifigure serie. Het heeft Rex met een coole Indiana Jones hoed. Ook hier heeft Rex Dangervest een dubbelzijdig hoofd. De ene zijde toont Rex’ arrogante glimlach, de andere kant heeft een zelf tevreden grijns. Dit is waarschijnlijk de coolste versie van al de Rex Dangervest Minifiguurtjes, hoewel het eerste Minifiguurtje het populairste lijkt te zijn.

Zoals altijd is elke Minifiguur afbeelding aanklikbaar en brengt je naar het aangeboden Minifiguurtje. Op het moment van schrijven hebben we alle Rex Dangervest minifiguren in voorraad. Als je alle LEGO Movie 2 minifiguurtjes in voorraad wil zien kan je hier klikken.

Scroll to Top